Kupus dijeta - minus 10 kg za 10 dana

Kupus dijeta - minus 10 kg za 10 dana

Dijeta na osnovu svežeg kupusa je jako efikasna, pre svega, zbog veoma niske kalorijske vrednosti kupusa. Pored toga, niskokalorčni kupus sadrži mnogo vitamina, minerala i vlakana.

Tags: šargarepa | jabuka | kupus |

Dužina kupus dijete je 10 dana. Dijeta garantuje gubitak težine od 6 do 10 kilograma, u zavisnosti od fiziologije organizma i broja prekomernih kilograma.

Postoji veliki broj različitih vrsta i sorta kupusa (briselski - 44 kalorija, keleraba kupus - 42 kalorije, ljubičasti kupus - 32 kcal). Kupus dijeta Vas ne ograničava u izboru sorti (birajte po svom ukusu i kombinujte), ali najpoželjnije je da koristite običan svež beli kupus, on ​​ima najmanje kalorija od svih klasa kupusa (26 kcal).

Kupus dijeta dozvoljava:

Kupus dijeta je dovoljno stroga za izdržavanje. Mada tokom kupus dijete bez ograničenja možete da pijete zeleni čaj ili negazirane i nemineralizovane vode, bolje da dnevno pijete najmanje 1-2 litra tecnosti. Upotreba kafe je preporučena ujutro zbog činjenice da kafa ubrzava metabolizam (od 1% do 4%), što ubrzava gubitak viška kilograma.

Kupus dijeta ne dozvoljava:

* Tokom svih 10 dana dijete zabranjuju se so i šećer!
* Alkohol je zabranjen u svim oblicima.
* Pecivo i konditorski proizvodi su zabranjeni.

Meni kupus dijete za 10 dana (klasična kupus dijeta):

Doručak:  zeleni čaj, kafa (nezaslađeni), negazirana i nemineralizovana voda.
Ručak:  salata od svežeg kupusa i šargarepe sa uljem (po mogućstvu, maslinovim). Kuvana teletina, piletina, nemasna riba. Porcija ne veća od 200 grama.
Večera:  salata od svežeg kupusa, jedno jaje, kuvana piletina, jabuke ili bilo koje drugo voće (osim banana).
Najkasnije 2 sata pre spavanja popijte čašu nemasnog (1%) jogurta.

Prednosti kupus dijete:

Glavna prednost kupus dijete je što se gubitak težine posle prelaska na pravilnu ishranu ne vraća (rezultat dijete je dugoročan).

Kupus dijeta može se preporučiti osobama sa oboljenjima gastrointestinalnog trakta, jetre, bubrega (uključujuci čir želuca ili dvanaestopalačnog creva, hronični i akutni gastritis, kolitis, enteritis i infektivne bolesti, itd) - u svakom slučaju ako postoje bilo kakve bolesti potrebna je konsultacija sa lekarom.
Kupus dijeta čini efektivnu stimulaciju creva (zbog vlakana kupusa).

Nedostaci kupus dijete:

Dijeta sadrži malu količinu ugljenih hidrata, ali potreban minimum od 20 grama ostaje (što omogućava telu da se brzo troše rezerve masti). Moguća je apatija, usporena reakcija, može se pojaviti glavobolja, tako da je optimalno vreme za dijetu kad ste na godišnjem odmoru.

Još jedan minus kupus dijete - dijeta nije savršeno izbalansirana u smislu vitamina, minerala - možda je potreban dodatni unos vitamina i minerala.

Kupus dijeta je jako stroga, ali one koji izdrže sve preporuke čeka opravdan rezultat!
Četvrti nedostatak kupus dijete - metabolizam se vraća u normalu i kao posledica nakon dijete, telo će pokušati da nadoknadi izgubljenu kilažu, posle dijete moraćete da se pridržavate principa pravilne ishrane.

Ponavljanje kupus dijete ne sme u razmaku manjem od 2 meseca.

Ocena: 4
Dodato: 02.05.2013