Osnova večini dijeta - je princip smanjenja unosa kalorija. Mnogi nutricionisti smatraju, da je ishrana, koja strogo ograničuje količinu kalorija, što mi upotrebljavamo - osnova zdravog načina života. Po njihovom mišljenju, potkrepljenom brojnim istraživanjima, brojenje kalorija pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, i na taj način produžava život. Ovo postaje naročito važno u starosti, jer se vremenom metabolizam usporava, čovek počinje da koristi energiju više štedljivo, i stoga količina unosa kalorija treba da se smanji.
Dijete, koje smo pretstavili u našim kategorijama za vas, se ne baziraju samo na smanjenju količine kalorija, več i na drugim principama zdrave ishrane i zdravog mršavljenja. Birajte pogodnu i bolju dijetu po svom ukusu i uživajte u pozitivnim rezultatima!

 • Dijeta za mršavljenje ili za očišćenje organizma?

  Dijeta za mršavljenje ili za očišćenje organizma?

  Danas postoji mnogo različitih programa detoksikacije i čišćenja organizma i raznih organa. Knjige i časopisi čitaocu nude razne metode čišćenja: od čajeva i infuzija do potpunog gladovanja.

  Saznaj vise
 • Zdrava ishrana na poslu

  Zdrava ishrana na poslu

  Nažalost, na poslu mi često jedemo ono što se nudi u pekarama ili kafićima. Veliki izbor masnih i visoko kalorijnih jela. Ponekad, moramo da biramo između kolače, čipsa i sendviča sa majonezom - veoma je težak izbor za ručak, jer se uzme više od 400-450 kalorija.

  Saznaj vise
 • Sportska dijeta za ravan stomak

  Sportska dijeta za ravan stomak

  Tipično, dijete Vas teraju da ograničite svoju ishranu ili da se odreknete određenih namirnica. One daju brze rezultate: sa smanjenjem kalorija telo počinje da sagoreva masti, dok vi osećate jaku glad, a nakon dijete kilogrami se vraćaju...

  Saznaj vise
 • Nordijska ishrana sprečuje dijabetis i kardio bolesti

  Nordijska ishrana sprečuje dijabetis i kardio bolesti

  Naučnici su dokazali dragocen uticaj nordijske ishrane za ljude koji boluju od srčanih bolesti, kao i za dijabetičare. Šta je „nordijska ishrana“?

  Saznaj vise
 • Medicinska dijeta

  Medicinska dijeta

  Medicinska dijeta (dijeta broj 8, kako se ona još zove), je stvorena od strane nutricionista i namenjena je, pre svega, za one koje su gojazni. Za ljude čija je osnovna bolest gojaznost, mada medicinska dijeta broj 8 može da se primeni i u pratnji drugih bolesti koje ne zahtevaju posebne dijete.

  Saznaj vise