Pokret je najbolji pomoćnik dijeti

Pokret je najbolji pomoćnik dijeti

Svima nam je poznata neophodnost redovnog vežbanja u teoriji, ali u praksi često na prvom mestu stavimo sasvim druge stvari. Međutim, fizička aktivnost jeste jedan od uslova za uspešno mršavljenje i održavanje forme.

Tags: ravan stomak |

Nije potrebno da se mučite u teretanama - fizička aktivnost treba da prija: ples, trčanje, šetnja – izaberite ono što će Vam odgovarati. Kombinujte posao i zadovoljstvo: šetnja sa detetom, šoping, susret sa prijateljima na vazduhu.

Suština je u tome da što manje sedite. Dakle, fizička aktivnost treba da bude umerena, ali redovna. Bolje je biti fizički activan 5 puta nedeljno po pola sata nego povremeno, ali tokom celog dana. Ako nemate slobodnog vremena uopšte, barem pešačite nekoliko puta dnevno po 10-15 minuta.

Međutim, fizička aktivnost ne podrazumeva samo sport i hodanje. Energija se troši takođe i gestikulacijom. Ljudi koji mašu rukama i često menjaju položaj, troše više energije . Onima koji vode sedelački život i stalno su zauzeti, preporučujemo da rade skrivenu gimnastiku: naponom različitih mišića tela, možete neprimetno potrošiti kalorije.

Fizičke vežbe su odličan način da se spreči rast masnog tkiva, uz to i kontrakcije mišića, što je važno, ali nije dovoljno za ozbiljno mršavljenje. Dakle, osim toga smanjite kalorije i pridržavajte se pravilnog režima ishrane!

Ocena: 4
Dodato: 05.06.2013