Nordijsko hodanje (video)

Nordijsko hodanje (video)

Nordijsko hodanje je lagan i efektivan trening za čitavo telo. Ovu tehniku su otvorili 1997. godine u Finskoj. Ne treba smatrati ovaj način hodanja sličnim skijanju. Nordijsko hodanje je, pre svega, letnji trening.

Nordijsko hodanje koriste kao vežbe olimpijski sportisti, skijaši i biatlonci. Trenutno je poznato oko 25 tehnika nordijskog hodanja, koje se usavršavaju svaki dan.

Bitno je da naučite način nordijskog hodanja korak po korak. Rezultat i uticaj na Vaše zdravlje će Vas iznenaditi samo ukoliko strogo ispunjavate tehniku hodanja. Stručnjaci, među kojima su iskusni sportski lekari, tvrde da je nordijsko hodanje danas najzdraviji sport.

Nordijsko hodanje se radi uz pomoć specijalnih štapova. Rad sa njima lepo utiče na ceo mišićni aparat. Metabolizam se pokreće, posto se ubrzava puls. Srce provodi više kiseonika kroz organe. Ovo veoma dobro utiče i na krvne sudove. Redovno nordijsko hodanje dragoceno deluje na Vašu reakciju, imunitet, fizičko stanje, nervni sistem. Obezbeđuje čvrst i miran san. I što je za mnoge najvažnije – povećava libido i efikasno reguliše potenciju kod muškaraca! Vežbajte nordijsko hodanje uz naš video čas!

 

Ocena: 4
Dodato: 04.06.2013