Skini kilogrami sa loptom "Fitball"

Skini kilogrami sa loptom "Fitball"

Fitball ili švajcarska lopta - skoro prva sportska oprema, koja se preporučuje svima koji žele da izgube težinu. Vežbe uz fitball za mršavljenje - zaista efikasno rešenje.

Pre svega, lopta može da se koristi za kardio vežbe i vežbe za snagu, kao i one za razvoj ravnoteže. Vežbe sa fitball-om se preporučuju čak i osobama koje imaju probleme sa kičmom, trudnicama i starim osobama. 

Smršajte sa fitbolom
Počnite sa kompleksom vežbi za osobu prosečnog nivoa fizičke pripreme. Sprovedite lep i intenzivan trening za sve mišićne grupe. Vežbe sa loptom se preporučuju tri puta nedeljno, i, naravno, ne zaboravite da pratite ishranu, ona treba da bude hranljiva, niskokalorična, puna vitamina i proteina. Vežbe za svaku mišićnu grupu se rade po 20-30 puta, posle jednominutne pauze kompleks se ponavlja. Ne treba jesti 2 sata pre i posle vežbanja.

Vežbe za zagrevanje
Uzmite fitball u ruke, napravite 30 intenzivnih kratkih koraka u svakom smeru. Zatim, držite loptu u rukama i pomerajte jr u pravcu kretanja. Nemojte je podizati iznad linije ramena. Nakon toga trčite lagano 1 minut u mestu. Onda uzmite loptu u ruke dlanovima, podignite iznad glave i povucite nadole u nivou ​​struka, a nogama u ovom trenutku marširajte mirnim tempu. Zatim 10-20 puta uradite čučnjeve dok držite loptu ispred sebe.

Pravilno držanje će Vam pomoći da trenirate efikasnije
Tokom celog treninga zategnite mišiće na stomaku, ispravite leđa, povucite ramena nazad pa ih spustite nadole. Kod vežbi za noge poravnajte centar stopala sa sredinom kolena, samo pazite da ne izvrćete kolena. 

Danas postoji više kompleksa koje možete naći na internetu, konsultovati se sa svojim fitnes-instruktorom. Odaberite sebi individualne vežbe koje će Vam ptijati i biti efikasne za Vaše telo.

 

Vežbe za kukove 

Vežbe za kukove

 

Vežbe za zatezanje zadnjice 

>Vežbe za zatezanje zadnjice

 

Vežbе za rukе

Vežbе za rukе

 

Vežbe za stomak

Vežbe za stomak

Vežbe za stomak

Vežbe za stomak

 

Vezbe za ledja

Vezbe za ledja

Ocena: 4
Dodato: 02.05.2013