Eterična ulja - tajna vaše lepote

Eterična ulja - tajna vaše lepote

Mnoge od nas kupuju skupe kreme za kožu zbog reklamnih obećanja. Ali malo ko zna da najbolju kremu, odgovarajuću konkretno Vašoj koži, možete napraviti kod kuće od sasvim jeftinih sastojaka.

Tags:

Kozmetički proizvod treba da odgovara Vašem tipu kože, da je hrani i štiti od negativnih uticaja okoline. Često kupujemo skupe proizvode, očekajući efekte. No, malo je poznato da dodavanjem nekoliko kapi eteričnog ulja običnoj kremi, možete postići još bolje rezultate za kratko vreme!

Eterična ulja su se uvek koristila u kozmetici, dajući svoje čudesne osobine. Raznovrsna eterična ulja možete da kupite u skoro svakoj apoteci sasvim povoljno: od 100 do 300 din. za bočicu od 10 ml. Najpopularna eterična ulja koja se dodaju u običnu kremu su:
narandža, mandarina, lavanda, grejpfrut, ruzmarin, jojoba, ruža, limun, jasmin, ilang-ilang, verbena, i mnoga druga. Njihova svojstva su sposobna vratiti Vašoj koži elastičnost, mladost, ukloniti male bore, očistiti od bubuljica i upaljenja. 

Da biste napravili idealnu kremu za svoju kožu, uzmite:

Bočicu obične kreme (bolje kreme za decu) bez jakog kozmetičkog mirisa. Kupite bočicu eteričnog ulja, odgovarajućeg Vašem tipu kože. Sipajte u kremu nekoliko kapi ulja (prateći uputstvo za upotrebu). Promešajte i uživajte u svežini, mirisu i efektu eteričnog ulja! 

Recept kreme uz eterično ulje od pomorandže:

10 gr obične kreme
3 kapi ulja pomorandže
Pomešajte i koristite kao običnu kremu.
 
Eterična ulja možete dodavati u kadu za kupanje, balzame za kosu, šampone, tečne sapune, losione za lice, kreme za ruke i noge itd. Bitno je da odaberete ulja koja odgovaraju Vašem telu!

Ocena: 4
Dodato: 06.05.2013