Maske Kleopatre od meda za lepotu lica

Maske Kleopatre od meda za lepotu lica

Najpoznatija kraljica u istoriji, Kleopatra, koja se slavila po nezemaljskoj lepoti, obožavala je kupanje u kadi sa mlekom i medom. Zbog blagodetnih svojstava meda i današnji kozmetolozi prave mnogo kozmetickih sredstava na osnovu ove čudesne namirnice!

Tags: med |

Zašto je med blagodetan za lice i kožu uopšte?

Prvo, zbog toga što dobro hidrira kožu, jer sadrži voćne šećere koji vezuju tečnost.
Drugo, aktivno neguje kožu - zbog sadržaja vitamina B, magnezijuma i kalijuma.
Treće, med je moćan antiseptik i pogodan je i za osetljivu kožu.
Četvrto, podmlađuje kožu - zbog metala (magnezijum), ubrzava rast ćelija i regeneraciju kože.
Nije neophodno da kupujete skupe proizvode za čišćenje, koji sadrže samo ekstrakt meda. Napravite masku od meda sami kod kuće.

Maska-piling od meda

Uzmite 3 supene kašike meda i 0,5 kašičice mlevene kafe. Masku nanesite na lice i vrat i nežno masirajte 1-2 minuta. Nežno isperite mlakom vodom  posle 10-15 minuta.

Maska od meda i nane

Uzmite 3 supene kašike meda i 1 kašiku iseckane sveže nane. Promešajte i ostavite da stoji 20 minuta. Nanesite masku na lice i vrat na 10-15 minuta, a zatim isperite vodom.

Maska od meda i krastavca

Sitno narendajte mali krastavac. Pomešajte 1 kašiku krastavca sa 1 kašikom meda. Dodajte 1 kašiku kisele pavlake i nekoliko kapi soka od limuna, i pola kasičice gustina. Nanesite masku na lice i vrat i ostavite 15-20 minuta. Umijte se mlakom vodom. 

Maska od meda sa vitaminima A i E

Uzmite 2 supene kašike meda, 1 kašičicu kiselog mleka, dodajte nekoliko kapi vitamina A i E (dostupno u apotekama). Masku nanesite na lice i vrat na 15-20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Ocena: 4
Dodato: 27.04.2013