Anticelulitno umotavanje kod kuće

Anticelulitno umotavanje kod kuće

Umesto skupih tretmana u kozmetičkim salonama, koristite protiv cellulita proveren, siguran i star metod zagrevajućeg umotavanja sa sirćetom kod kuće.

Zbog čega se pojavljuje ova "napast" kod žena?

Pre svega, zbog hormona. Uglavnom celulit se pojavljuje za vreme trudnoće, ali i genetički faktori igraju svoju ulogu. Celulit inicira estrogen, najvažniji od svih hormona. On čini masne ćelije «lepljivim», i zbog toga se ove ćelije grupišu u grozdove i na taj način još više pospešuju nastanak celulita. 

Osim toga, na pojavu celulita kod žena utiče slaba cirkulacija krvi i limfe. Pogrešna ishrana, ugljeni hidrati, alkohol, pušenje, nedostatak tečnosti u organizmu, mali unos vlaknaste hrane, odsustvo fizičkih vežbi, stres, sedenje i stajanje duže vreme u istom položaju. 

Kako da se borite sa celulitom?

* Pre svega, normalizujte svoju ishranu. Ako imate prekomernu težinu, smanjite je pomoću dijete i izbalansirane ishrane. Smanjite unos rafinisanih namirnica, alkohola i kafe. Jedite mnogo svežeg povrća, voća.
* Pijte najmanje 1,5 - 2 litra obične negazirane vode dnevno.
* Redovno vežbajte.
* Veoma su efektivni anticelulit masaža, detoksikacija organizma, termoterapija, jontoforeza, endermologija.
Ukoliko su tretmani u kozmetičkim salonima dosta skupi, probajte stari, provereni metod kod kuće - umotavanje sa sirćetom! 

Kako pravilno uraditi anticelulitno umotavanje ?

Za ovaj tretman se koristi prirodno jabukovo ili vinsko sirće (od 9%). Sirće se meša 1:1 sa hladnom vodom. Po želji dodajte par kapi eteričnog ulja od pomorandže, limuna, ruzmarina ili grejpfruta (da biste izbegli opekotine od eteričnog ulja, pažljivo pratite instrukcije i količinu ulja. Obično je sasvim dovoljno dodati 1-2 kapi na 100 ml sirćeta promešanog sa 100 ml vode).

Umotavanje treba da čini termo efekat, zato za vreme tretmana treba da uvijete mesto umotavanja sirćetom u toplo ćebe. Ovaj tretman će poboljšati protok krvi, rastvoriti potkožnu mast i povećati metabolizam. 

Tretman:

Umočite u rastvor sirćeta i vode krpu. Uvijte u nju problematičnu zonu, gde treba da se otkloni celulit (naprimer, stomak ili zadnjicu), preko krpe stavite providnu foliju za hranu. Obucite se u nešto toplo i legnite pod toplo ćebe.

Tretman treba da traje od 30 minuta do 1,5 sata, u zavisnosti kako se osećate.

Osetićete slabo bockanje i pečenje. To je normalno, ali ako peče jako i nepodnošljivo, hitno se skinite i istuširajte se. Verovatno, tad ste preterali sa količinom sirćeta ili eteričnog ulja! Ali sasvim je normalno ako se koža malo zacrveni. Nakon tretmana istuširajte se sa sapunom i toplom vodom. Osušite kožu i stavite kremu za hidriranje.

Uradite 10-12 umotavanja, po jedno na svaki 3-4 dan (pauza između ovog tretmana ne sme da bude manja od 2-3 dana).

Podsećamo još jednom da će Vas efekat iznenaditi ako umotavanjima priključite dijetu, sportske vežbe i unos tečnosti!

Ocena: 4
Dodato: 06.05.2013