Medeno uvijanje za mršavljenje

Medeno uvijanje za mršavljenje

Upotreba pčelinjih proizvoda u medicini i kozmetologiji se praktikuje odavno. Med je dobar pomoćnik u mršavljenju. Probajte naš tretman "Medeno uvijanje" za smanjenje obima na stomaku.

Još Aristotel i Avicena pominju u svojim knjigama isceliteljsku moć meda. Međutim, on nije izgubio svoju relevantnost i u savremenosti. Mineralni sastav meda sličan je ljudskoj plazmi u krvi. Ovo svojstvo i jedinstvena kombinacija bioaktivnih supstanci obezbeđuju korist za naše telo: med leči telo iznutra, a spolja daje lepotu. Med je bogat vitaminima E, C, PP, grupe B i što je najvažnije - ovi vitamini se nalaze u njegovoj strukturi dugo.

Praviti uvijanje sa medom treba na isti način kao i uvijanje sa sirćetom, što smo opisali u prethodnom članku. 

Uvijanje sa medom:

Uzmite 2 supene kasike meda, bolje tečnog. Dodajte u to 10 kapi eteričnog ulja od pomorandže ili grejpfruta. Promešajte i premažite sa tim problematične zone, na primer, stomak ili bedra. Uvijte se folijom od celofana (za čuvanje namirnica). Obucite nešto toplo i ostavite da deluje 40-50 min. Nakon toga, sklonite celofan, i uradite sledeći tretman:
lepite dlanovi na zone gde je med, pa brzo odlepljujte. Radite to što intenzivnije. To će malo boleti, ali na taj način izlaze toksini kroz pore kože. Nakon 10 minuta takvih pokreta med na koži će pobeleti. To je normalna reakcija i označava da su toksini izašli.
Istuširajte se toplom vodom. Koristite skrab za telo, utrljajte u mesta od medenog uvijanja. Osušite se i stavite na kožu hidratantnu kremu.

Dva puta godišnje se preporučuje 2 kursa medenih uvijanja, po 7-14 tretmana na svaki drugi dan.

Ocena: 4
Dodato: 06.05.2013