Ravan stomak posle porođaja - realnost

Ravan stomak posle porođaja - realnost

Svaka od nas volela bi da ima ravan stomak i lep struk. Ali to je teško, pogotovu za one koje su skoro postale mame. Međutim, to je moguće ukoliko ćete pratiti naše savete! Često se dešava da i nakon mršavljenja ostane na stomaku razvučena koža. Kako se rešiti tog problema?

Korak br. 1

Vežbe. Fizička aktivnost i redovne vežbe su osnova lepe linije. Čak i mlitava koža na stomaku može se zategnuti ukoliko budete vežbali pravilno uz savete našeg sajta. Posvetite barem 10 minuta svakog dana svom telu! Odaberite nekoliko vežbi koje Vam odgovaraju i prijaju, i radite ih svakog dana. 

Korak br. 2

Kontrastno večernje tuširanje deluje odlično na kožu. Menjajte temperaturu vode. Uzmite bilo koji piling za telo i trljajte stomak polako u pravcu kazaljki na satu, a zatim ga potrljajte tvrdom četkom. To je veoma dobro za poboljšavanje krvotoka i regeneraciju ćelija. U procesu pilinga stara koža se uklanja uz mrtve ćelije.  Koža postaje glatka.

Korak br. 3

Nakon tuširanja, koristite kreme, jer kako je ishrana važna, tako je i hidratacija. Bolje je da sami napravite kremu koja će obezbediti efekat regeneracije kako bi se zategla koža.
Kupite dobru kremu za decu bez aditiva, običnu dečiju masnu kremau. Stavite to u malu teglicu (može od stare potrosene kreme).
Dodajte:
5 kapsula vitamina E (tokoferol)
5 kapsula vitamina A (retinol akseroftol)
Biljne ekstrakte (kao što su alge, zeleni čaj, ananas, guarana, kakao).
1 kašiku bilo kog biljnog ulja (pšenica, ulje jojobe, kajsije itd.)
6-7 kapi esencijalnog ulja pomorandže

Korak br. 4

Bolje je kombinovati kremu sa masažom. Masaža je moćan lek za razvučenu kožu. Nakon masaže se poboljšava krvotok, mišići su u tonusu, koža je mekana i elastična. Dobra masaža uz aromatično ulje i bolje u večernjim satima posle tuširanja, biće korisna ne samo za kožu, već i za poboljšanje stolice.

Korak br. 5

Sauna, takođe, odlično utiče na kožu, poboljšava oksidaciju tkiva. Posle kupanja u sauni koža postaje glatka, čvršća i podmlađena. 

Korak br. 6

Maske za elastičnost kože na stomaku. Kozmetičke anticelulitne maske danas mogu da se nađu u svakoj prodavnice kozmetike. Koristite nju prateći uputstvo za upotrebu. 

Biće bolji i brži efekat ako radite ove procedure u kompleksu. Ako ne, onda su najvažniji tretmani na spisku fizičke vežbe i masaža sa kremom!

Ocena: 4
Dodato: 26.04.2013