Letnja kefirna supa s krastavcem

Letnja kefirna supa s krastavcem

Ako je vrućina napolju, ne jede nam se teška masna hrana. U ovo vreme organizam zahteva mnogo tečnosti i osvežavanja. Hrana mora da bude lagana, kao što je i naša supa od kefira s krastavcem.

Tags: kefir |

Recept supe od kefira nam je došao iz Bugarske. Bugari mnogo piju kefir i koriste ga za spremanje različitih jela, naročito dijetalnih. 

Recept:

  • 500 ml kefira
  • 5-6 rotkvica
  • 2 krastavca
  • Rendana kora 1 limuna
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Mirođija
  • So i biber

Krastavac i rotkvicu operite i narendajte. Dobijeni sok koji se pojavi zbog rendanja prospite.
U veliku činiju sipajte kefir, dodajte sitno seckanu svežu mirođiju, narendanu koru limuna, sok od limuna, maslinovo ulje i krastavac sa rotkvicom. Dodajte so i biber po ukusu i dobro promešajte.
Ohladite kefirnu supu 30 minuta u frižideru.

Prijatno!

Ocena: 4
Dodato: 11.05.2013