Supa od bundeve

Supa od bundeve

Poznato je da bundeva pripada grupi zelenih i žutih povrća i sadrži vitamin E, kao i mnogo karotina. Vitamin E se često naziva "vitamin koji sprečava starenje" i "podmlađujući vitamin". Ima svojstva da spreči pojavu bora.

Tags: bundeva |

Osim toga, bundeva ublažava simptome menopauze, kao što su bolovi u stomaku i donjem delu leđa, kao i osećaj hladnoće zbog neadekvatnog protoka krvi. Karoten, zajedno sa vitaminom E sprečava proces starenja ćelija. Takođe sprečava prehlade, jača imuni sistem, štiti telo od bakterija i virusa. Treba napomenuti i biljna vlakna koji se nalaze u bundevi da zaustavljaju i sprečavaju zatvor, kolitis, i dijabetes. Bundeva sadrži kalcijum, vitamine C i B, koji izbacuje iz organizma akumulirane soli i sprečavaju visok krvni pritisak.

Recept:

  • Bundeva - 250 g
  • Maslinovo ulje - 1 kašika
  • Beli luk
  • Crni luk
  • Šargarepa
  • Paradajz
  • Sveži peršun, mirođija
  • So, biber, muskatni oraščić - po ukusu
  • Slatka pavlaka sa 10% masti - 1 kašika.

1. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, stavite kockice bundeve, sitno iseckan beli luk i crni luk. Dinstajte 5 minuta.
2. Dodajte izrendanu šargarepu, oljušteni paradajz, začinsko bilje i malo vode da povrće bude potpuno pokriveno. Kuvajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
3. Stavite sve u blender. Dodajte so, biber, muskatni oraščić,slatku pavlaku. Ukrasite sa grančicama peršuna i mirođije.

Ocena: 4.5
Dodato: 28.04.2013