Supa od karfiola i graška

Supa od karfiola i graška

Lagana supa od povrća sa karfiolom i graškom je ukusna i jednostavna za spremanje. Možete nju skuvati na posni način sa vodom. Ili sa pilećim mesom.

Za našu dijetalnu supu sa karfiolom bolje da uzmete konzervirani grašak, zbog specifičnog ukusa. Ali ukoliko ga ne volite, zamenite ga svežim graškom.

Sastojci (za 6 porcija):

  • Karfiol - 500 gr
  • Pirinač – 0,5 šolje
  • Šargarepa - 1 kom
  • Crni luk - 1 kom
  • Krompir - 500 g
  • Konzervirani grašak – 200 gr
  • Voda - 3 litara
  • Peršun, mirođija
  • Mleveni crni biber - po ukusu
  • So - po ukusu
  • Biljno ulje - po ukusu

Očistite i operite svo povrće. Prelijte ključalom vodom pirinač i operite ga. Crni luk i krompir isecite na kockice. Šargarepu izrendajte na krupno. Karfiol razlomite na parčiće.
Krompir, luk i šargarepu stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 15 minuta. Dodajte karfiol, pirinač i grašak. Začinite uljem, posolite, dodajte biber po ukusu.
Kuvajte supu na srednjoj vatri dok ne omekša povrće.
Poslužite supu sa svežom mirođijom ili peršunom, može i sa kiselim mlekom.

Ocena: 4
Dodato: 18.05.2013