Pušenje pobeđuje gojaznost?

Pušenje pobeđuje gojaznost?

Svojim iskustvom vodi se poznati nutricionista Allan Karr. Da li stvarno pušenje pomaže u borbi sa prekomernom težinom? To je najveća greška žena koje menjaju obrok za cigaretu nadajući se da će na taj način brže smršati. Nikada pušenje ne pomaže da izgubite na težini - zapamtite ovo!

Tags:

Zamena doručka, ručka ili večere za dim-pauzu može u prvo vreme pomoći da izgubite 3 do 5 kilograma u prvih nekoliko meseci ... Ali, zapamtite, nakon šest meseci ćete jesti koliko ste jeli sve dok niste pušili. Ova činjenica je odavno dokazana brojnim istraživanjima. Uz to ćete dobiti užasnu naviku (čak bih rekao, ozbiljnu narko zavisnost od nikotina). I plus Vašim problemima sa viškom težine će se pridružiti i zdravstveni problemi.

Naravno, većina žena pušača će braniti duboko pogrešno uverenje da im pušenje zapravo pomaže da ostanu u formi ... Ne mogu da verujem! Čak i ako žena koja puši izgleda besprekorno - to nije zbog pušenja. Ja bih rekao - to je uprkos tome! Težina i izgled zavise od mnogo faktora, jedan od važnih - genetske predispozicije. A ako vam je "suđeno" da budete tank i lepi - kakve to ima veze sa cigaretama?

I, što je još važnije, kada poželite da izbacite pušenje, već ćete imati mnogo drugih problema (žute zube, neugodan dah, kašalj sa sekretom, izboranu kožu na licu). Ali, čak i ako uspete da prevaziđete ovu užasnu naviku - onda imate sve šanse da dobijete što više dodatnih kilograma koje niste ni sanjali ...

Prema statistici, žena koja naglo prestane da puši, dobije 10 - 12 kilograma ... Da li je to ono što želite?

Ako ste već počeli da pušite, nadajući se da ćete brzo i efikasno izgubiti težinu - prestanite odmah! Idite kod stručnjaka, lekara, terapeuta, pročitajte knjigu Allana Karra "Lak način da ostavite pušenje" (kažu da pomaže:) ) i posle toga bavite se sportom, budite aktivni, promenite svoju ishranu! 

Zapamtite: nikada cigareta ne pomaže da postanete veoma šarmantni i atraktivni. Bilo šta, ali ne cigarete! Verujte mi - proverio sam!

Ocena: 4
Dodato: 27.04.2013