Suvo voće za zdravo mršavljenje

Suvo voće za zdravo mršavljenje

Često prelazak na niskokaloričnu hranu ima neprijatne posledice, kao što su: umor, glavobolje, pasivnost. To se dešava zbog deficita glukoze, koja je toliko neophodna za naš mozak.

Tags: voće |

Kad želimo smršati, dosta često mi samo odbijamo šećer, koji sadrži glukozu za dobar rad našeg mozga. Sa jedne strane, izostavljanje ugljenih hidrata jeste dobro za mršavljenje, a sa druge – može da dovede do neprijatnih posledica. Kako da nadoknadite sadržaj glukoze u krvi, a pritom da ne jedete slatkiše i šećer?

Jedite suvo voće! Ono nije samo korisno, već i veoma ukusno. Sadrži veliku količinu glukoze i fruktoze - toliko neophodne za naš mozak, ali uz to, suvo voće sadrži malu količinu šećera, što je dobro. Prednost suvog voća je u činjenici da je prirodni proizvod, a to je toliko važno u našem "veštačkom" veku. 

Obično, svako sušeno voće sadrzi prosečno 150-300 kcal u 100 gr. Najviše niskokalorične su  smokve - samo 50 kcal u 100 gr. Kalorijski sadržaj suve kajsije, suve šljive i suve jabuke je oko 200-250 kalorija u 100 gr. 

Da se suzbije glad dovoljno je da pojedete samo 1-2 komada suvog voća (savetujemo kajsije ili smokve) i polako ih žvaćite. Tako ćete odagnati žudnju za slatkišima.

Još jedna prednost sušenog voća za vreme dijeta je u tome da su suve šljive i suve kajsije dobar prirodni laksativ. Morate se složiti, ponekad tokom dijeta mi se često suočavamo sa takvim  problemom kao što jezatvor. Upravo za to je suvo voće najbolji lek!

Budite zdravi i uživajte u mršavljenju !

Ocena: 4
Dodato: 11.05.2013