Zelena kafa pomaže smršati

Zelena kafa pomaže smršati

Svakodnevno konzumiranje zrna zelene kafe pomaže da skinete višak kilograma, pokazuju istraživanja. Kako ona deluje na težinu? Čitajte dalje...

Tags: kafa |

Grupa žena dobrovoljaca su svakodnevno jele zrna zelene kafe, pri čemu je svaka od učesnica izgubila deset odsto od svoje težine. Naučnici su brzo zaključili da su fizička aktivnost, zdrava ishrana, u kombinaciji sa upotrebom zrna zelene kafe, mogli da dovedu do gubitka težine.

Drugo istraživanje, u kojem su učestvovale 16 žena uzrasta od 22 do 26 godina, testiralo je drugi način upotrebe zelene kafe. Žene su uzimale ekstrakt zrna zelene kafe u dozama od 700 mg do 1050 mg tokom 22 nedelje. Pored toga, sve dame su pratile zdravu ishranu, brojale kalorije, vežbale i nakon eksperimenta izgubile po osam kilograma.

Takođe, ukupna telesna težina svih učesnica istraživanja je bila smanjena za 10,5% i 16% (količina masti u telu). Prema naučnicima, uticaj zelene kafe povezan je sa supstancom koja se zove Chlorogenic kiselina, koja je prisutna samo u neprženim zrnama kafe. Zakjučeno je da prerada zrna na temperaturi 240-250 stepeni uništava korisne kiseline.

Ocena: 4
Dodato: 02.05.2013